Zaterdag 18 november, een mooie korfbalzaterdag

Vorige week zijn we gestart met het zaalseizoen en met 11 overwinningen en 2 gelijke spelen een prima start. Morgen gaan we verder maar we kijken eerst even terug en we beginnen dit keer met de D teams.

De D1 werkt heel erg hard, maar tot op heden leverde dit geen punten op. Hopelijk gaat dat tijdens het zaalseizoen wel lukken en te beginnen tegen SDO/Fiable D1 in Kamerik. Het werd een hele spannende wedstrijd, waar invalcoach Nienke met gekruiste vingers de laatste 10 minuten in ging, maar waar onze D1-ers de eerste punten wisten mee te nemen naar Vleuten. Uiteindelijk werd het 3-4, goed gedaan Toppers. De D2 speelde thuis tegen Fortissimo D2 en ook zij kenden een niet heel gemakkelijk veldseizoen maar wisten nog wel 3 punten te behalen waarbij een dikke winst in de laatste wedstrijd. Vandaag werd het ook hier spannend en billen knijpen voor het aanwezige publiek op de tribune. Net als bij de D1 stond ook hier een 4-3 eindstand op het scorebord en 2 punten voor deze toppers.

Dan onze jongste jeugd de F1. Sinds de start van het seizoen zijn er 3 jeugdleden bijgekomen en spelen ze nu met hun 7-en. Afgelopen zaterdag moesten ze vroeg op om thuis tegen Victum F2 te spelen en wat deden ze dat goed. De bal ging heel vaak door de korf en verdedigend deden ze het prima. Met een dikke 16-5 overwinning stapte ze tevreden het veld af.

Van onze vier E teams kwamen er 3 in het veld. De E1 ging naar Ijsselstein om tegen Fortissimo E1 te spelen en zij gingen door met waar ze mee eindigde, winnen. Ook hier wederom een dikke overwinning, 6-19 werd de eindstand. De E2 ging naar Harmelen en speelde tegen Thor E2. Een prima wedstrijd met een 5-8 overwinning na 40 minuten. Goed gedaan. De E2 moest naar Kamerik om tegen SDO/Fiable E4 te spelen. Het scoren ging moeizaam bij onze E3-ers en bij SDO gingen ze er gemakkelijker in. Helaas een 10-2 nederlaag, volgende keer beter.

Dan onze drie C teams. Fiducia C1 ging naar Amstelveen om tegen KVA C1 te spelen. Het werd een spannende wedstrijd die geen winnaar kende. Met een 6-6 eindstand werden de punten gedeeld. De C2 speelde thuis tegen Het Bosch C1 en wist de punten in Vleuten te houden. Met een 6-2 overwinning zijn de eerste punten binnen. Tot slot de C3, ongeslagen kampioen op het veld, ook zij speelde thuis en kregen Synergo C1 op bezoek. Dit team was een stukje sterker dan onze C3 en met een eindstand van 3-11 gingen de punten mee naar Utrecht.

Onze beide B teams speelde thuis. Voor de B2 kwam Vriendenschaar (B) B1 op bezoek en het werd een leuke wedstrijd. Helaas gingen de punten mee met de tegenstander, want het werk 8-12. De B1 kreeg SDO (V) B1 op bezoek en zij wisten de punten wel in Vleuten te houden. Er werd gewonnen met 9-4.

Onze A1, deed het na een moeilijk veldseizoen, in de eerste wedstrijd in de zaal beter. Thuis tegen Woudenberg A2 wisten zij met een 14-7 overwinning de punten binnen te halen. Nu zo door meiden en jongens.

Dan onze senioren. De midweek begon het zaalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Hebbes. Dit werd een spannende wedstrijd maar nipt verloren met 8-9. Afgelopen woensdag gingen zij op pad naar Amsterdam om tegen Vlug & Vaardig te spelen. Met de nodige invallers, waarvoor dank, werd er met 10-15 gewonnen en dat zijn voor de midweek de eerste punten in dit seizoen. Top

Fiducia 6 genoot nog van een vrij weekend en Fiducia 5 ging naar Nieuwegein om tegen Koveni 2 te spelen. Dit team heeft wat met het getal 15, want voor de vierde keer dit seizoen stond er een 15-15 uitslag op het scorebord. Fiducia 4 speelde thuis en kreeg Rapid 3 uit Haarlem op bezoek. Het werd een overtuigende overwinning met 25-12. Fiducia 3 speelde ook thuis en wel tegen DSO uit Alkmaar op bezoek. Ook hier een zeer overtuigende overwinning. 23-14 na 60 minuten spelen.

Dan onze selectie nog. Fiducia 2 moest op het middagsuur spelen tegen Luno 2 in Linschoten, geen onbekende tegenstander. Om aanspraak te maken op het kampioenschap moet het tweede goed van start gaan en met het nodige publiek op de tribune was de start goed. Gedurende de eerste helft ging het scoren moeizamer, ondanks de vele kansen en gingen bij de teams, onnodig, met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. Ook na rust ging het scoren nog moeizaam maar gelukkig in de loop van de tweede helft wist Fiducia 2 de korf weer te vinden en namen ze afstand van Luno 2. Uiteindelijk werd het een verdiende 10-18 overwinning en zijn de eerste punten binnen.

Fiducia 1 speelde laat op de avond, 20.10, in Den Haag tegen ONDO 1. Dit team gaat voor het kampioenschap en dus meteen een pittige tegenstander. In een prima atmosfeer waarbij de spelers op een geweldige manier werden voorgesteld lieten onze eerstelingen zich niet het kaas van het brood eten. Lang ging het gelijk op en voor rust wisten ze zelfs een voorsprong te nemen van 4 doelpunten. Zou er een stunt in de lucht hangen? Na rust gaf ONDO iets meer gas en wisten ze al snel de stand gelijk te trekken en kwamen ze voorbij. Fiducia wist nog wel weer dichterbij te komen maar het was niet genoeg helaas. Einduitslag 23-21, een prima wedstrijd en hopelijk geeft dit vertrouwen voor de volgende weken

Morgen, 18 november, gaan we door met de tweede ronde. Het programma ziet er als volgt uit:

Kom jij ook de teams aanmoedigen en zit je bij Fiducia 1 op de tribune met je toeter? Alle support is welkom en speciale aandacht graag voor de huldiging van onze veldkampioenen Fiducia E1 en Fiducia C3. Na de wedstrijd van Fiducia 1, rond 16.00 uur krijgen zij uit handen van de spelers van Fiducia 1 een mooie medaille uitgereikt en lopen zij een ererondje door de zaal. Hopelijk krijgen zij ook van heel veel publiek een groot applaus, want dat verdienen !!!!!!!

Na alle thuiswedstrijden kun je in de kantine nog even napraten onder het genot van een drankje en heb je geen zin in koken………………….. , in de kantine kun je genieten van een portie saté met heerlijke friet. Eet jij ook mee?