De korfbalzaterdag van 18 november

Een zaterdag waarop Sinterklaas en zijn pieten aankwamen in Nederland en een zaterdag waar we het als Fiducia weer prima deden met 7 overwinningen en 2 gelijke spelen. We beginnen dit keer met de selectie.

Fiducia 1 startte voor het tweede en moest aantreden tegen Roda 1 uit Amsterdam. Een onbekende tegenstander die de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld. Met de E1 als team van de week werden de teams eerst voorgesteld aan het publiek en net even iets na half drie werd de eerste bal uitgegooid. Fiducia startte voortreffelijk en kwam via 3-0, 4-1 op een 6-2 voorsprong. Echter brak er toen een mindere fase aan waarin niet gescoord werd en Roda terug kwam tot 6-6. Hierna werd de draad weer opgepakt en stond er bij rust een 11-8 voorsprong op het scorebord. Na rust wist Roda aan te haken en kwamen terug tot 11-10, maar gelukkig scoorde Fiducia 1 de 12-10. Daarna bleef het steeds een verschil van 1 of 2 doelpunten tot 17-15, want toen maakte Fiducia 1 het verschil en kwam het op een 19-15 voorsprong met nog een paar minuten te gaan. De einduitslag werd 20-18 en de eerste punten zijn in de pocket.

Na het eerste werden de veldkampioen de E1 e C3 gehuldigd door de spelers van Fiducia 1. Iedereen kreeg een mooie medaille en een heel groot applaus van het aanwezige publiek

Ook werd er even tijd genomen voor de scheidsrechters die extern fluiten voor Fiducia. Van sponsor Heller Adminstratie en Advies ontvangen zij allemaal een mooi trainingspak zodat ze er tip top uitzien bij de wedstrijden.

Hierna was het de beurt aan 2 om tegen Roda 2 aan te treden, die hun eerste wedstrijd ook gewonnen had. De ambitie is kampioen worden, dus moet elke wedstrijd gewonnen worden. Deze wedstrijd ging voor rust lang gelijk op en via 6-6 werd het zelfs 6-8 voor de uitploeg, maar het tweede bleef doorgaan en ging zelfs met een nipte voorsprong de rust in 9-8. Na rust een zelfde beeld waarbij Roda beter uit de kleedkamer kwam en de stand op 9-10 zette. Via 11-11 wist Roda een gat te maken van 4 doelpunten, 12-16. Maar Fiducia 2 toonde veerkracht en met wat wissels kwamen ze stapje voor stapje dichterbij en via 14-16 werd het 18-18. Roda scoort 18-19 maar Fiducia maakt meteen weer gelijk met nog een paar minuten op de klok. In de laatste minuut is het Noah die de 20-19 binnen schiet en dit zorgt voor 2 punten erbij.

Fiducia 3 en 4 speelde uit. Fiducia 3 ging op bezoek Sporting West/Bonarius.com 2 in Amsterdam en kreeg een flinke nederlaag te verwerken. Einduitslag 17-9. Het vierde ging naar Zaandam om tegen de fusieclub KVA ’23 5 te spelen. De punten werden met een 12-12 eindstand verdeeld.

Fiducia 5 en 6 speelde thuis. Voor het vijfde kwam KCD uit Doorn op bezoek en met een goede en leuke wedstrijd werd het 19-14 en bleven de punten in Vleuten. Fiducia 6 wist helaas niet te winnen. met een 13-17 uitslag waren de punten voor de gasten Telstar/Schoonderbeek 5.

De A1 ging richting Meerkerk om tegen Het Bosch A1 te spelen en waar op het veld 1x nipt werd gewonnen en 1x verloren was het nu duidelijk wie er met de punten naar huis ging. De A1 won overtuigend met 8-15 en heeft al mooi 4 punten.

Dan onze B teams, die allebei laat in de zaterdagmiddag moesten spelen. De B1 ging naar Wageningen om tegen Wageningen B2 te spelen. Het werd een spannede wedstrijd die helaas met 1 doelpunt verschil, 7-6, verloren werd. De B2 ging naar Culemborg om tegen SGV 1 te spelen en hier werd het 8-5 voor het thuisteam.

DSC04534

De 3 C teams wisten 2 punten te behalen en dat gebeurde door de C1. GG/ RMcD Huis Emma C2 kwam op bezoek en het werd een spannende wedstrijd. Onze C1 trok met 11-9 aan het langste eind. De C2 ging richting Houten en de C3 naar Nieuwegein. Beide teams moesten de punten aan het thuisteam laten. Bij de C2 werd het 6-4 en bij de C3 9-5, volgende keer beter.

De D1 speelde een spannende wedstrijd en het leek er even op dat de punten meegingen met de tegenstander Viko D1 maar onze D1-ers wisten er een gelijkspel uit te slepen, 9-9. De D2 ging naar Maarssen om tegen OVVO D2 te spelen en wederom werd het net als op het veld een dikke 0-10 overwinning. Goed gedaan en al 4 punten in de zaal.

Er kwamen 3 E teams in actie. De E1 speelde om 9.00 uur al thuis en kreeg Atlantis E1 op bezoek. Er moest dit keer hard gewerkt worden maar de punten bleven met 14-7 wel weer in Vleuten. De E3 speelde ook om 9.00 uur thuis en wel tegen OVVO E3. Een prima wedstrijd maar helaas geen punten, met 3-6 gingen de punten naar Maarssen. Tot slot de E4, die gingen naar Driebergen om tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen E4 te spelen en die waren wel een maatje te groot. Het werd 11-0 voor de thuisploed.

De E2 en F1 genoten van een vrij weekend en konden genieten van de intocht van Sinterklaas.

Alle teams gaan zich voorbereiden op zaterdag en het is weer een mooi programma, hierover later deze week meer.