Nog 3 ronden te gaan in de zaal

Na 2 weken voorjaarsvakantie en bijna geen korfbal gaan we morgen starten met de laatste 3 ronden in de zaalcompetitie. Op 10 februari speelden de meeste teams hun laatste wedstrijd en tijdens de twee weken vakantie speelde alleen Fiducia 4, de midweek en Fiducia 2.

Tijdens deze vakantie werden we helaas ook geconfronteerd met heel verdrietig nieuws. Na de kampioenswedstrijd van Fiducia 4 op woensdag 14 februari, kregen we donderdag 15 februari het nieuws dat Marnix geheel onverwachts overleden is. Binnen Fiducia, maar vooral ook binnen Fiducia 4 is de verslagenheid groot en dan is korfbal heel even alleen maar een spelletje en heeft een kampioenschap niet meer zoveel betekenis. Afgelopen week is er door Fiducia 1 en 2 voor de wedstrijden al stil gestaan met dit verdriet en komend weekend zullen Fiducia 4, Fiducia 3 en Fiducia 6 dat ook doen. Vooral voor Fiducia 4 zal dit de nodige impact hebben komende zaterdag en wij wensen jullie daarom ook heel veel sterkte toe.

We moeten door en ook de korfbal gaat door met de verslagen en een overzicht van de wedstrijden van komende weekend en dan beginnen we met de wedstrijden van 10 februari.

Deze dag speelde onze F1 thuis en zij kregen Luno F1 op bezoek. Dit keer een dikke overwinning voor onze jongste jeugd met 17-7. Van de 4 E teams speelde er 3 thuis en de E1 mocht alvast vakantie vieren. De E2 kreeg OVVO E2 op bezoek en bij winst werden zij kampioen. Vanaf moment 1 was het duidelijk wie er voor de overwinning ging en met 17-6 kon dit team een feestje vieren. Fiducia E3 kreeg de Vinken E2 op bezoek en moest met een 2-4 stand de punten aan de gasten laten. De E4 kreeg Atlantis E5 op bezoek en waar uit nipt werd verloren met 2-1 viel het nu de kant van Fiducia op. Heel spannend maar met een 8-7 winst kan dit team weer 2 punten toevoegen aan hun totaal.

Dan onze D-tjes. De D1 speelde thuis en kreeg Koveni D1 op bezoek. Uit een nipte overwinning en ook dit keer bleef het tot het eind spannend. Invaller Luuk scoorde met een mooi schot de winnende 3-2 en dus kon er gejuicht worden. De D2 ging op bezoek bij Viko D2 en kon de punten helaas niet meenemen naar Vleuten. Er werd met 6-2 verloren.

Van de C- teams had de C3 al vakantie. De C1 speelde uit bij koploper Tempo C1 en dit team bleek wel een maatje te groot. Er werd verloren met 15-6. De C2, die het prima doet in de zaal, kreeg DOS (W) C1 op bezoek. Een spannende wedstrijd maar de punten gingen met 5-8 mee naar Westbroek.

Dan nog onze B teams. De B1 kreeg Fortissimo B1 op bezoek en net als uit wisten de B1-ers niet te winnen. Eindstand 8-10. Ook voor de B2 geen punten dit maal. Nova B1 won met 10-7, volgende keer beter.

De A1 was het laatste team dat op de 10e speelde. Zij moesten op bezoek bij OVVO A3 en kregen helaas een dikke nederlaag om de oren. Na 60 minuten was het 19-8 voor OVVO.

Dan onze seniorenteams. De 10e kwamen alleen Fiducia 1, 3 en 4 in het veld. De tegenstander van Fiducia 6 trok zich helaas op het laatste moment terug en de wedstrijd van Fiducia 2 werd op verzoek van de tegenstander verplaatst naar woensdag 21 februari.

Fiducia 1, met Fiducia E3 en als verrassing kampioen Fiducia E2, als team van de week kreeg ODO 1 op bezoek. Willen onze eerstelingen ook volgend jaar in de 1e klasse spelen dan moeten er nu toch wel de nodige punten gepakt gaan worden. Uit een moeilijke, fysieke wedstrijd, dus men dat ze er voor volle 100% voor moesten gaan. Fiducia schoot uit de startblokken en wist al snel een voorsprong te pakken en hielden dit de eerst helft vast. De tweede helft een iets ander beeld en het scoren ging niet meer zo gemakkelijk. ODO kwam dichterbij en oh wat werd het spannend in de laatste minuten. Gelukkig wist Fiducia 1 de voorsprong van 1 doelpunt vast te houden en bleven de punten met een 19-18 overwinning in Vleuten.

Fiducia 3 spelen tegen GG/RMcD Huis Emma 5 in Purmerend, de nummer 4 tegen de nummer 2. Net als thuis waren de Groen Gelers een stuk scherper en wisten zij ook deze wedstrijd met een flink verschil te winnen, 22-13.

Tot slot Fiducia 4. Zij speelde uit in Huizen tegen Huizen 2 en voor het kampioenschap was winst belangrijk. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 14-16 gewonnen werd. Later die middag kwam het nieuws binnen dat medekandidaat Oosterkwartier verloren had en dat het vierde dus het kampioenschap kon binnen halen op woensdag de 14e tegen Oosterkwartier 2.

Woensdag de 14e was het dan zover. Om 21.00 uur ging Fiducia 4 spelen tegen Oosterkwartier 2 en bij winst was het kampioenschap een feit. In een redelijk gevulde hal (want de overige teams hadden geen trainen) liep Fiducia 4 lange tijd achter de feiten aan en wist Oosterkwartier zelfs een verschil van 6 punten te pakken. Fiducia 4 gaf niet op en bleef knokken voor elke bal en dat resulteerde uiteindelijk vlak voor tijd in een 17-17 stand (wat ook voldoende zou zijn geweest), maar het vierde bleef knokken voor die overwinning en die kwam er. 18-7 overwinning, 2 punten en een kampioenschap.

Op de 14e speelde ook nog de midweek. Zij gingen op bezoek bij DOS (W) MW 1 en wisten helaas geen punten te pakken. Einduitslag 12-5.

In een week met veel emoties stond er daarna nog een wedstrijd van Fiducia 2 tegen Rohda 3 gepland. Na een indrukwekkende minuut stilte begon het tweede aan de wedstrijd. Winst is noodzakelijk om het kampioenschap in zicht te houden en dus moesten ze flink aan de bak. Een doordeweekse wedstrijd zijn in het verleden vaak niet de beste geweest voor ons tweed en dat gold ook zeker voor deze avond. Na een flinke voorsprong liet Fiducia 2 Rohda bij rust terug komen en werd er met een gelijke stand gerust. Na rust ook lang het beeld van om en om scoren maar richting het einde van de wedstrijd wist Fiducia 2 het verschil te maken en werd er uiteindelijk gewonnen met 24-15.

Al met al dus een prima zaterdag en door de weekse wedstrijden voor Fiducia en nu gaan we ons opmaken voor een zaterdag vol met korfbal.

Het programma ziet er als volgt uit:

THUIS

UIT

Voor Fiducia 2 belangrijk om te winnen en zo richting het kampioenschap te gaan en voor Fiducia 1 belangrijk om wederom punten te pakken zodat ze ook volgend jaar in de eerste klasse kunnen ballen.

Kom jij ook kijken?

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Oostenburg, Oostenburgergracht 151 Amsterdam.

LET OP: In Amsterdam Centrum is het betaald parkeren. Een uur rond de sporthal kost 5 euro en het is 24/7 betaald parkeren.