Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Afgelopen zaterdag, een zonovergoten dag, is de competitie weer gestart. Nieuwe teams, misschien andere coaches en andere tegenstanders. Ook de opzet van de wedstrijdkorfbal senioren is aangepast. Er wordt gespeeld in poules van 4 en de nummer 1 na zes wedstrijden promoveert en de nummer 4 degradeert. Alle hens aan dek dus en goed beginnen.

Op ons veld trapte de E3 het seizoen af. Een team met veel nieuwe kinderen en dat is even wennen. Ze wisten 1x te scoren maar de tegenstander RDZ E1 helaas 11x, geen punten, maar die komen vast de komende weken.

Daarna de E2 en D1 aan de slag. Ook voor tegen twee teams geen punten. Viking E1 was met 2-10 te sterk voor onze E2 en Viko D1 nam met een 4-12 overwinning ook de punten mee naar huis.

Om 10.30 uur was het de beurt aan de C1 en C2. Voor de C1 kwam Dalto/Klaverblad C2 op bezoek en het werd een hele spannende wedstrijd die onze C1 in het voordeel besliste. Met 9-8 bleven de eerste punten in Vleuten. De C2 deed ook goed zaken. Tegen Animo C1 wisten ze met 9-4 te winnen. Goed gedaan C-ers.

De A1 sloot de ochtend af en kregen Animo A2 op bezoek. Een spannende wedstrijd maar geen punten. 10-12 na 2×30 minuten.

De middag was voor de senioren. Fiducia 6 begon erg goed aan het seizoen en was veel te sterk voor Koveni. Ui Einduitslag 18-2. Fiducia 5 werd verplaatst en spelen aankomende donderdag. Fiducia 4 kreeg RDZ 3 op bezoek en de wedstrijd werd in de laaste minuten beslist met een strafworp. 13-14 en 2 punten binnen.

Daarna tijd voor de selectie. Door blessures moeten sommige dames flink aan de bak en met deze warmte twee wedstrijden spelen valt niet mee. Tot de rust kon Fiducia 2 nog redelijk bij blijven maar in de tweede helft liep Animo 2 steeds verder weg. Er wordt helaas met 14-23 verloren.

Fiducia 1 sloot de dag op ons veld af. Een andere samenstelling dan vorig jaar met aanvullingen uit 2 en de A1. Hoe staan ze ervoor in de eerste wedstrijd? Voor rust werd er niet veel gescoord maar er was wel een kleine voorsprong voor Fiducia 1. Kansen genoeg, maar het afmaken liet nog de wensen over. Na de rust een zelfde beeld maar de voorsprong werd behouden en de eerste wedstrijd wordt met 21-19 gewonnen.

De overige teams speelden uit. De jongste jeugd ging richting Amstelveen om tegen Oranje Nassau F1 te spelen en wat deden ze het goed. 15x wisten ze de korf te vinden en ze lieten er maar 1 door. Heel goed gedaan.

De E1 en E3 speelden bij Atlantis in Mijdrecht en De Vinken in Vinkenveen. Voor de E1 punten met een 5-13 overwinning en voor de E3 helaas niet. Daar werd het 14-9.

De D2 ging richting Driebergen en speelde tegen Dalto/Klaverblad D2. Dit team was wel heel erg sterk en helaas een 24-1 nederlaag.

Fiducia C3 ging richting Ijsselstein en nam de punten mee naar huis. Met 1-10 speelde zij een hele goede wedstrijd.

Onze beide B teams speelden ook uit. De B1 ging naar Houten om tegen Victum B1 te spelen. Volgens de coaches meer dan een prima wedstrijd en 2 punten. Op het scorebord een 8-13 overwinning. De B2 ging richting Culemborg om tegen SGV B1 te spelen. Een prima wedstrijd maar geen punten. 7-4 werd de einduitslag.

Tot slot Fiducia 3. Zij moesten al vroeg op pad, misschien niet verkeerd met de warmte, om tegen Luno 3 te spelen. Een spannende wedstrijd waarin de punten gedeeld werden met 11-11.

Al met al een prima eerste weekend, die werd afgesloten met de feestavond ter ere van het 60 jarig jubileum. De jubileumcommissie had voor lekker eten gezorgd, er werd een mooi kunstwerk onthuld in de kantine, er werd ren je rot gespeeld met als winnaar Jesse en er was een fantastische band die iedereen op de dansvloer kreeg.

Gisteren speelde de midweek hun eerste wedstrijd. Synergo MW1 kwam op bezoek en wist met 7-17 te winnen.

We gaan op naar het tweede weekend:

De dag wordt thuis gestart door de F1, E1 en D2 om 9.30. Rohda F1, GG/RMcD Emma E1 en ESDO D1 komen op bezoek. Om 10.15 uur speelt de B1 tegen Dalto/Klaverblad B2 en om 10.30 uur spelen de E3 en C3 tegen Victum E1 en Viking C1.

De B2, omdat Fiducia 3 verplaatst is naar 19 september, sluit de dag af om 11.30 uur tegen Fortissimo B2.

De overige teams spelen uit:

Hier begint net iets naar 10.00 uur de D1 en E2. De D1 gaat richting Houten en de E2 naar Driebergen. Daarna tijd voor de A1 om 10.20 uur bij OVVO in Maarssen, Fiducia 2 om 10.40 uur ook in Maarssen, Fiducia 6 om 11.00 uur in Wijk bij Duurstede en de E4 om 11.30 uur in Maartensdijk.

In de middag de C1 om 12.20 uur in Houten tegen Victum D1 en Fiducia 4 om 13.45 uur bij Synergo in Utrecht. De wedstrijd van Fiducia 5 is helaas weer verplaatst. Dit keer na 29 september om 20.30 uur in Veenendaal.

De middag uit wordt afgesloten door Fiducia 1. Zij gaan naar Linschoten om tegen Luno 1 te spelen. Dit team heeft ook de eerste wedstrijd gewonnen en dus moet Fiducia 1 scherp zijn. Om 15.30 uur wordt de eerste bal gegooid op sportpark Rapijnen, De Beide Vlooswijkenlaan 46. Kom jij Fiducia 1 aanmoedigen?