Hoe verliep de korfbalzaterdag van 11 februari

We trappen af met de selectie. Fiducia 1 ging naar Leusden om tegen Antilopen 1 te spelen en Fiducia 2 genoot van een vrij weekend. De thuiswedstrijd tegen Antilopen werd overtuigend gewonnen en na de niet hele goede wedstrijd van vorige week wilde onze eerstelingen revanche. De wedstrijd begon om 18.30 uur met de. nodige toeschouwers op de tribune. Fiducia knalde uit de startblokken en pakte meteen de voorsprong en behield deze tot ver in de eerste helft. De wedstrijd lag een aantal momenten stil in verband met blessures inclusief de scheidsrechter. Bij rust was de stand 10-11 in het voordeel van Fiducia. Helaas moest de scheidsrechter in het begin van de tweede helft, nog ruim 23 minuten op de klok, alsnog de wedstrijd staken in verband met een blessure. De stand op dit moment 11-11. De wedstrijd zal op een later moment uitgespeeld gaan worden. Details volgen zo spoedig mogelijk

Dan het derde. Zij moesten laat op de avond aantreden tegen MIA 4. Thuis een nipte overwinning maar nu was het duidelijk. Fiducia 3 nam de punten mee naar huis met een 13-1 overwinning. Fiducia 4 speelde vroeg in de middag thuis en kreeg de nummer 2 Tilburg 5 op bezoek. Uit werd er dik verloren maar gisteren verliep het een stuk beter voor ons vierde. Met een 20-14 overwinning hebben zij weer 2 punten in de pocket en bezetten zij nu een mooie 4e plek. Tot slot het vijfde, de nummer 2 op dit moment kreeg de nummer 6, KCD 5 op bezoek en daar hadden zij geen moeite mee. Uit werd het nipt 10-11 maar vandaag werd het 15-6. Top gedaan.

Bij de A speelde alleen de A2, want de wedstrijd van de A1 tegen Rheko A1 is verplaatst naar woensdag 8 maart om 19.00 uur in de Europahal. De A2 kreeg Viko A1 op bezoek. Uit was het een spannende wedstrijd en werd er nipt gewonnen met 11-12, vandaag werden de punten in wederom een spannende wedstrijd gedeeld. Na 60 minuten stond er een 13-13 stand op het scorebord.

De B1 ging naar Rotterdam om tegen NIO B1 te spelen. Vorige week een dikke overwinning, vandaag helaas een flinke nederlaag. Thuis pakte onze B1-ers nog nipt punten maar nu was met 13-5 NIO een maatje te groot. De B2 speelde thuis tegen Dalto B3 en speelde een niet heel gelukkige wedstrijd. Aan het einde stond er een 6-6 stand op het scorebord. Helaas dus een punt laten liggen maar nog wel koploper.

Voor de C1 kwam koploper SKF C2 op bezoek. In Veenendaal was het spannend en werden de punten gedeeld. Gespannen koppies die een prima wedstrijd speelde. Onnodig werd het nog spannend gemaakt want de voorsprong was er met nog een aantal minuten op de klok, maar gelukkig werd er dit keer met 7-6 gewonnen en is de C1 koploper met SKF. De C2 ging op bezoek bij Atlantis C1 in Mijdrecht. Beide teams hebben 4 punten en in Vleuten werd er met één doelpunt verschil verloren. Ook nu werd het weer spannend maar trokken onze c2-ers aan het langste eind en namen met 5-6 de punten mee terug naar Vleuten. De C3 genoot van een vrije zaterdag.

Dan de drie D teams. De D1 wacht nog op de eerste punten maar de wedstrijd van vorige week liet een duidelijke groei zien en we hopen dan ook dat de punten snel voor jullie komen. Vandaag kwam koploper Victum D1 op bezoek en wat konden onze D1-ers tegen deze toppers. Uit werd het een 16-4 nederlaag maar vandaag deden onze D1-ers het heel erg goed. Een super spannende wedstrijd waarin een punt voor jullie meer dan verdiend was geweest. Helaas viel het kwartje weer net de verkeerde kant op en kon Victum met 4-5 toch nog de punten meenemen naar Houten. Meiden en jongens ga zo door want de punten komen er echt aan. De D2 kon de overwinning van vorige week geen gevolg geven. In Vinkenveen tegen koploper De Vinken D1 was het snel duidelijk wie er zou gaan winnen. Het werd uiteindelijk 11-1 voor de Vinkenveners. De D3 speelde als eerste op de zaterdagochtend thuis in de Europahal. Om 9.00 uur kwam Huizen D2 op bezoek en onze D3 was wakker. Er werd met 5-2 gewonnen dit keer, uit werd er nog met 6-4 verloren. Goed gedaan, nu hebben evenveel punten als Huizen D2 en staan jullie op een mooie 2e plek.

Drie E teams waarvan alleen de E2 een wedstrijd speelde. In Wijk bij Duurstede speelde zij tegen koploper Viking E2 en dit team was een maatje te groot voor onze E2. Het werd helaas 14-6 en de punten bleven dus in Wijk.

De F1 ging naar Kamerik om tegen SDO/Fiable F2 te spelen. Dit team doet het prima en staat op een mooie derde plek. De tegenstander van vandaag staat 4e en dus beloofd het een spannende wedstrijd te worden. Thuis werd het 10-4 voor de F1-ers maar vandaag werden de punten gedeeld. Met 11-11 hebben beide teams er een punt bij.

Een prima weekend voor Fiducia, op naar de 18e en daarna voor de meeste teams 2 vrije zaterdagen in verband met de voorjaarsvakantie.