Hoe deden we het in ronde 3?

Dit keer beginnen we met onze jongste jeugd, de F1. Zij speelde hun 2e wedstrijd in de zaal en waar de eerste week met 16-5 werd gewonnen werden er ook nu weer veel doelpunten gemaakt. Thuis tegen Thor F1 wisten ze 19 keer de bal door de mand te gooien en verdedigend lieten ze er 13 door. Wederom 2 punten, goed gedaan.

Ook alle vier E teams kwamen in actie en ook nog allemaal thuis in de Europahal. De E4 kreeg Synergo E5 op bezoek en helaas geen doelpunten voor de E4-ers terwijl Synergo er 7 maakte. De E3 speelde tegen Luno E3 en zij wisten de punten wel te behouden. Met een einduitslag an 7-1zijn de eerste punten een feit. Bravo. De E2 speelde een prima wedstrijd tegen SDO/Fiable E2 maar trok wel aan het kortste eind. Met 9-13 gingen de punten mee naar Kamerik. Tot slot de E1 een team dat alleen nog maar gewonnen heeft. Vandaag kwam SGV E1 op bezoek en onze E1 was een stuk sterker. Einduitslag 15-3.

Dan onze 2 D teams. De D1, die het op het veld erg moeilijk had, is nu in de winning mood. Vandaag kwam Dalto/Klaverblad Verzekeringen D3 op bezoek en het werd een mooie overwinning. Na 40 minuten een 8-2 einduitslag en weer 2 punten erbij. De D2 genoot van een vrij weekend en komen zaterdag weer in actie.

3 C teams waarvan er 2 speelde. De C1 ging richting Zoetermeer om tegen Meervogels C1 aan te treden. Meervogels ongeslagen en Fiducia 3 punten uit 2 wedstrijden. Het werd een spannende wedstrijd maar de punten bleven helaas in Zoetermeerer met 9-7. De C2 speelde in Utrecht tegen HKC C1 en oei wat was het spannend. Helaas met 5-4 geen punten. Dan nog de C3 die zijn 2 weken vrij en spelen pas 9 december weer.

Onze B teams speelde thuis en uit. De B1 trad al vroeg in de ochtend aan tegen Victum B1. Beide teams hadden 2 punten uit 2 wedstrijden dus het beloofd spannend te worden. Spannend was het zeker maar onze B1-ers trokken aan het langste eind met een 10-8 overwinning. De B2 speelde tegen Atlantis B1 in Mijdrecht en ook hier een redelijk gelijk opgaande strijd maar helaas beslist in het voordeel van Atlantis, 8-6.

Dan onze ongeslagen A1, waar het een stuk beter gaat dan op het veld. Zij moesten vroeg op de avond spelen in Linschoten tegen Luno A1, die 1 wedstrijd had gespeeld en gewonnen. Dit keer helaas geen punten want met 12-8 was de winst voor Luno.

Verder met onze senioren. Beginnend bij de midweek. Zij speelde 21 november in Mijdrecht tegen Atlantis MW2. Met veel invallers lukt het niet om de punten mee naar Vleuten te nemen. Het werd 9-7.

Fiducia 6 speelde thuis tegen Sparta (N) 5 en wist helaas weer geen punten te pakken. Einduitslag 8-12. Fiducia 3,4 en 5 speelde allemaal uit en Fiducia 4 trapte af. In Haarlem tegen Oosterkwartier 2 werd er met 15-18 gewonnen en een mooie 1e plek is het resultaat tot nu toe. Fiducia 3 moest naar Almere om tegen EKVA 4 te spelen. De nummer 1 was ongeslagen en dat bleef ook zo. Eindstand 19–11. Tot slot Fiducia 5, die speelde in Bunnik tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 7 en helaas geen punten dit keer voor ons vijfde, 17-14.

In de Europahal sloot de selectie de dag af. Voor Fiducia 2 kwam Sporting West/Bonarius.com 3 op bezoek en ons tweede heeft een missie en dan is een overwinning noodzakelijk. Al vrij snel pakte ons 2e een voorsprong en gaven die niet meer weg. Met een 17-13 overwinning ongeslagen aan kop, lekker zo door gaan.

Fiducia 1 speelde met een aantal E4-ers als team van de week tegen ALO 1 en zoals Erwin schreef in zijn voorwoord een belangrijke wedstrijd waarbij het gat met de onderkant vergroot kan worden. In een fysieke wedstrijd had Fiducia de touwtjes in handen aan het begin van de wedstrijd en hadden ze zelfs een 14-7 voorsprong. Daarna stopte het even en wist ALO terug te komen tot 16-14 bij rust. Veel doelpunten dus en dat zette de 2e helft door. In totaal 60 doelpunten in 50 minuten zuivere speeltijd is 1 doelpunt per 50 seconde. Fiducia pakte de 2e helft de draad weer op en wist steeds een kleine voorsprong te behouden en dat resulteerde uiteindelijk in een 32-28 overwinning. 4 punten uit 3 wedstrijden, prima!!! Nu komend weekend doorpakken en nog meer afstand nemen zodat het niet als vorig seizoen op de laatste weken aankomt.

We gaan ons opmaken voor weer een heerlijke korfbaldag zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: