Een zonnige korfbalzaterdag

En dat was ronde 2 die gespeeld is. Met 16 wedstrijden, waarvan 8 overwinningen en 1 gelijkspel een prima weekend voor Fiducia.

We beginnen dit keer met de jongste jeugd, de F1. Vorige week een dikke overwinning maar vandaag moesten ze de punten overlaten aan Rohda F1. Na 40 minuten stond er een 3-8 eindstand op het scorebord.

Dan onze E teams, 4 in totaal. De E1 kreeg GG/RMcD Huis Emma E1 op bezoek en scoorde er weer lustig op los. Met 14-5 hebben zij de 2 punten weer binnen. De E2 deed het prima en wist met 7-11 te winnen van Dalto/Klaverblad E3, de eerste punten binnen goed gedaan. Fiducia E3 kreeg Victum E1 op bezoek en zij wisten geen doelpunt door te laten en er zelf 6 te scoren. Goed gedaan, twee punten. Tot slot de E4 die gingen op bezoek bij DOS (W) E1,

De D1 wist helaas geen punten te pakken. Victum D1 trok aan het langste eind met 8-3. Fiducia D2 heeft het zwaar en net als vorige week bleek ESDO D1 een maatje te groot. Eindstand 4-22.

3 C teams nemen deel aan de competitie en de C1 is goed van start gegaan. Vandaag een spannende wedstrijd die door een strafworp voor Maud in de laatste minuten beslist werd met een 5-6 overwinning. De C2 moest ook richting Westbroek om tegen DOS (W) C1 te spelen. Helaas geen punten, eindstand 13-3. Tot slot de C3 die thuis speelde tegen Viking C1. Een spannende wedstrijd maar wel weer een overwinning voor dit team met een 6-4 uitslag. Top gedaan.

De B1 speelde een spannende wedstrijd tegen Dalto/Klaverblad B2, maar wist helaas er geen punten uit te slepen. Met 8-9 gingen de punten mee naar Driebergen. Onze B2 kreeg Fortissimo B2 op bezoek, altijd spannende wedstrijden en dit keer ook weer. Uiteindelijk werden de punten gedeeld met 4-4.

Onze A1 ging op bezoek bij OVVO A4 en het werd spannend. Dan de een voor en dan de ander maar in de laatste minuten wist OVVO te scoren en ondanks dat Fiducia nog zeker kansen kreeg op de gelijkmaker, bleef die helaas uit. Met 12-11 bleven de punten in Maarssen.

6 senioren teams waarvan er 4 in actie kwamen. Helaas waren we genoodzaakt om Fiducia 3 en 5 te verplaatsen naar door de weeks. Fiducia 6 ging vol vertrouwen, na de dikke overwinning vorige week, richting Wijk bij Duurstede. Daar wachtte Viking 3 op ze. Helaas geen punten voor het zesde, eindstand 12-5. Fiducia 4 ging naar Utrecht om tegen Synergo 6 te spelen. Vorige week een nipte overwinning, vandaag was al snel duidelijk wie er zou gaan winnen. Met 8-18 gingen de punten mee naar Vleuten.

Dan nog de selectie. Fiducia 2 moest vroeg op pad richting Maarssen om om 10.40 uur tegen OVVO 4 te spelen. Vorige week een verliespartij en dus nu zaak om punten te pakken. Met een heerlijk zonnetje en het nodige publiek langs de kant begon ons tweede voortvarend. Nog even liep het gelijk op maar daarna scoorde het tweede er lekker op los. Er was geen vuiltje aan de lucht en na 60 minuten konden de eerste twee punten met een 7-21 overwinning gevierd worden.

Fiducia 1 moest later op de middag in Linschoten spelen tegen Luno 1. Beide teams hadden de eerste wedstrijd gewonnen en als je mee wilt spelen om de bovenste plek is ook vandaag winst nodig. Ondanks dat de spelers het weten, lieten ze zich toch weer meenemen in het spel van Luno en dat zorgde voor de nodige irritaties. De rust werd met 4-8 bereikt, tijd voor een korte bespreking en dan door gaan waarmee er de 1e helft geëindigd werd. Na de rust nog de 4-9 maar daarna waren er veel kansen maar werd er niet gescoord en dus kon Luno dichterbij komen. Zij kwamen tot op 2 doelpunten maar gelukkig bleef het daarbij en werd de wedstrijd goed uitgespeeld. Einduitslag 10-12, 4 punten uit 2 wedstrijden. Een goed begin.

Komende zaterdag weer een vol programma, hier komende week meer over.