Hoe deden we het de laatste ronde in 2022

Op zaterdag 17 december speelden we de laatste ronde van 2022 en het werd een zaterdag met een heel aantal spannende korfbalwedstrijden.

Dit keer beginnen we met de selectie. Fiducia 1, die prima is gestart in de zaal, kreeg koploper Noviomagum op bezoek. Met de E3 als team van de week en het trouwe publiek op de tribune wilde onze eerstelingen het jaar goed afsluiten. Noviomagum scoorde het eerste doelpunt en gedurende de eerste helft blijven zij een kleine voorsprong houden. Uiteindelijk werd er met een 13-15 achterstand gerust. In de rust de puntjes op de i en Fiducia kwam beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. Echter het scoren was voor beide teams een probleem. Met nog een paar minuten op de klok wist Fiducia de gelijkmaker 19-19 te scoren en zelfs vrij snel erna ook nog de voorsprong van 20-19. Met nog een kleine 20 seconde op de klok kon Noviomagum op zoek naar de gelijkmaker en die kwam 20-20. Nog iets meer dan 2 seconde op de klok gooide Fiducia de bal uit maar dat was tekort om nog een doelpunt te maken. Gezien de wedstrijd misschien wel een terechte uitslag en toch weer een puntje erbij. Aan het eind van 2022 staat Fiducia 1 op een mooie 3e plek en hopelijk zetten ze deze goede lijn in 2023 door.

Fiducia 2 speelde voor ons 1e tegen Luno 3. Na de overwinning op donderdag wilde dit team ook heel graag de punten in Vleuten houden vandaag. Het begin ging gelijk op maar richting rust en na de rust was het Luno die een flinke voorsprong nam. Bij het tweede de nodige wissels om het tij te keren maar helaas was dit niet voldoende. Met 14-16 gingen de punten mee naar Linschoten. Ook voor ons tweede een 3e plek in een poule waar nog van alles mogelijk is.

Ook Fiducia 3 speelde thuis. Zij kregen medekoploper Victum 4 op bezoek en ons derde was er alles aangelegen om 2022 ongeslagen en als koploper te eindigen. In een prima wedstrijd deed Fiducia 3 wat ze moesten doen, veel scoren en winnen met 23-17. Goed gedaan. Trotse koploper.

Fiducia 4 en 5 speelde uit. Het vierde ging richting Dordrecht om tegen het ongeslagen Sporting Delta 4 te spelen. Dit team staat zeker terecht bovenaan en liet ook deze zaterdag zien wie als winnaar uit de bus zou komen. Met 27-15 bleven de punten in Dordrecht. Ons vijfde, dat beide wedstrijden gewonnen had, moest naar Soest om tegen de Eemvogels 3 te spelen. Eemvogels had 3 punten dus winnen zou het verschil iets groter maken. Er werd niet veel gescoord maar voldoende om de punten mee te nemen naar huis. Met 6-10 werd er gewonnen en ook het vijfde eindigt 2022 ongeslagen. Toppers.

Dan onze A. De A2 genoot van een vrij weekend en sluit 2022 af op een prima 3e plek. De A1 wilde iets recht zetten naar het verlies bij OVVO. Koploper Vriendenschaar kwam op bezoek en de A speelde niet groots maar wist wel te winnen. Aan het eind stond er 17-12 op het scorebord. In deze poule 5 koplopers met allemaal 6 punten uit 4 wedstrijden waaronder Fiducia A1.

De B1 ging richting Amstelveen om tegen KVA B2 te spelen. Beide teams hadden 1x gewonnen tot nu toe en natuurlijk wil de B1 2022 ook graag afsluiten met een overwinning. Er werd hard gewerkt voor elk doelpunt en aan het eind stond er een mooie 6-10 overwinning op het bord. Op dit moment een 4e plek, prima. De B2 was wederom vrij, zij hebben helaas nog maar 2 wedstrijden gespeeld. Beide wedstrijden werden wel gewonnen, in 2023 lekker zo doorgaan.

Dan onze C teams. Die speelde alledrie. De C1, koploper, ging naar Ijsselstein om tegen Fortissimo C1 te spelen. Volgens de coaches een matige wedstrijd maar wel weer 2 punten. Met 8-10 sluit dit team 2022 af en blijft het koploper. De C2 speelde thuis tegen koploper Sporting West C1 en wat deden ze het goed. Tot het eind bleef het spannend maar helaas werd er met 1 doelpunt verschil, 4-5, verloren. Tot slot de C3, die gingen naar Bussum om tegen medekoploper DOC C1 te spelen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en niemand wilde verliezen. Uiteindelijk een 2-2 gelijkspel en dus blijft onze C3 koploper.

Van de D teams speelde er maar 1. De D1 genoot van het vrije weekend en hoopt dat 2023 wat punten gaan brengen. Het is een wat moeizame start maar het gaat steeds beter. Blijf zo doorgaan dan komen de punten ook. De D2 speelde in Mijdrecht tegen Atlantis D1. Ook dit team wacht nog op punten en zou dat vandaag lukken? Het werd een hele goede wedstrijd van de D2 en tot 8-7 konden ze prima bijblijven. Toen gaf Atlantis nog even gas en werd er helaas verloren met 10-7, maar een punt was meer dan verdiend geweest. Hopelijk zet deze stijgende lijn in het nieuwe jaar zit door en gaan ook jullie punten pakken. Onze D3 genoot ook al vast van de kerstvakantie. Dit team staat op een mooie 3e plek en gaan zeker in 2023 nog meer punten pakken.

Ook van de E hebben we 3 teams. De E1 was vrij en staat op een 5e plek zo aan het einde van het jaar. In 2023 lekker zo doorgaan en blijven scoren. De E2 ging richting Culemborg om tegen SGV E1 te spelen. Zou dit team de eerste punten gaan pakken? Ja zeker en oh wat was het spannend, maar met 6-7 heeft dit team de eerste punten in de pocket. Ga zo door in 2023. Onze E3 moest op bezoek bij SDO/Fiable E1. Beide teams hadden 1 wedstrijd gewonnen en natuurlijk wilde onze E3-ers het jaar ook goed afsluiten. Nou wat werd het spannend en uiteindelijk werden de punten gedeeld met SDO. Na 40 minuten stond er een 5-5 stand op het bord.

We sluiten af met onze jongste jeugd, de F1. Dit team wist de eerste twee wedstrijden te winnen en ging richting Amsterdam om tegen Rohda F1 te spelen. Ongeslagen kwamen ze uit de strijd, er werd gewonnen met 3-7 en dat zorgt voor een mooie eerste plek op dit moment.

Deze zaterdag en de komende twee kunnen we genieten van een heerlijke vakantie. Op de selectie en de A1 na starten alle teams in de week van 9 januari weer met trainen, waarna op 14 januari de competitie weer start. Nu genieten van fijne feestdagen en een heel gezellig oud en nieuw.