BEP C1 – Fiducia C1

Het weekend begon al op vrijdagavond met een leuke avond bowlen voor alle C teams in Nieuwegein. De C1 was compleet en had anderhalf uur lang de grootste lol, waarin bleek dat de meiden beter gooiden dan de mannen. De volgende ochtend alweer vroeg op om op weg te gaan naar Purmerend. Waar we nog een keer mochten spelen in die oude sporthal de Beukenkamp. Naast deze oude sporthal zijn ze 2 prachtige nieuwe sporthallen aan het bouwen.  BEP een vereniging die het net als Fiducia moet doen met alleen eigen spelers. Hier worden jaarlijks de grootste talenten weg  geronseld   via de RTC s naar KZ en GG. Ook dit jaar verloren zij weer 2 grote talenten. De wedstrijden tussen deze 2 ploegen kenmerken zich de laatste jaren tot leuke sportieve wedstrijden. Zo ook gisteren, de eerste helft was duidelijk voor BEP dat feller was en al haar strafworpen ook nog eens feilloos benutten. Hierdoor stond Fiducia met rust al met 8-3 achter. In de rust werd er afgesproken om niet op te geven en er een schepje bovenop te doen. Dit lukte zeer goed, want Fiducia kwam snel door goed spel dichterbij. Maar bij8-5 stokte de productie.  Was het vorige week het ene vak dat moeizaam scoorde ditmaal wist het andere vak lastig te scoren. Fiducia bleef doorknokken en speelde een zeer goede 2e helft maar kon net niet op 2 goals verschil komen. Hierdoor kon BEP haar voorsprong behouden en won verdiend met 13-9. Helaas hadden we vandaag een autoritaire scheidsrechter die absoluut niet begreep hoe je een C wedstrijd moet fluiten. Dit tot grote frustraties langs beide kanten  al had dit gelukkig  geen invloed op de einduitslag. Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen ZKV waarin we de goede lijn van de 2e helft tegen BEP moeten doortrekken.